Provozuje:
Juris Real Estate

V metropoli se dnes uskuteční koncert ke znovuotevření Státní opery.

Koncertní vystoupení operních pěvců dnes večer otevře po letech oprav historickou budovu Státní opery Praha. Rekonstrukce stála 1,3 miliardy korun a trvala skoro tři roky.

V metropoli se dnes uskuteční koncert ke znovuotevření Státní opery.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Koncertní vystoupení operních pěvců dnes večer otevře po letech oprav historickou budovu Státní opery Praha. Rekonstrukce stála 1,3 miliardy korun a trvala skoro tři roky.

Koncertu nazvaného Státní opera v proměnách času (1888-2018) v režii Alice Nellis se zúčastní např. premiér Andrej Babiš, maďarský premiér Viktor Orbán nebo pověřenkyně spolkové vlády pro kulturu Monika Grüttersová.

Operní gala se bude konat přesně 132 let od prvního otevření Státní opery, tehdy Nového německého divadla, v roce 1888.

Zahajovací koncert, který provede diváky historií zdejších operních souborů, i příjezdy hostů k opeře budou moci sledovat kolemjdoucí venku na velkoplošné obrazovce. Přímý přenos koncertu mohou lidé vidět také na programu ČT art.

Součástí znovuotevření Státní opery je také videomapping na historickou budovu, který lze vidět od 1. ledna. Projekce na objektu mohou lidé vidět naposledy dnes.

Videomapping omezuje provoz na magistrále, která podél divadla postaveného v neorenesančním stylu vede. Řidiči ve večerních hodinách musejí s omezením počítat od parkoviště před Fantovou kavárnou po Václavské náměstí.

Původní odhad nákladů rekonstrukce byl přibližně 900 milionů korun, cena ale vzrostla na 1,3 miliardy korun. Důvodem byla hlavně změna technologie jevištní točny za 115 milionů a rekonstrukce vzduchotechniky.

Komplexnější opravou prošla budova naposledy na přelomu 60. a 70. let minulého století. Při nynější generální rekonstrukci, která začala v březnu 2017, dostala např. nové jevištní technologie či moderní zkušebny.

Opravou prošly baletní, orchestrální i sborový sál a zázemí umělců. Přibyla křesla, která teď obsahují individuální titulkovací zařízení, nová je i opona.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Závěr NS neobstojí, uvedl ÚS v kauze exekuce majetku babičky.

Výklad Nejvyššího soudu je formalistický, nedostatečný, v hodnotovém rozporu se samotnou koncepcí vyživovací povinnosti a péče o nezaopatřené děti ve smyslu Listiny, uvedl Ústavní soud. Více»

Novela vodního zákona se vrací do druhého čtení.

Poslanci doplní návrhy. Více»

E.ON zlevnil energie s fixací.

Od května sníží ceny plynu i klientům bez závazku. Více»

Vinaři se vyjádří k situaci ve vinicích a vyčíslí škody způsobené mrazy.

ČTK bude dnes od 11:55 hod. živě vysílat tiskovou konferenci Svazu vinařů ČR k aktuální situaci ve vinicích a vyčíslení škod, které napáchaly mrazy. Zúčastní se jí prezident svazu Martin Chlad a zástupci všech vinařských podoblastí. Více»

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Všechny články a aktuality »»