Provozuje:
Juris Real Estate

V metropoli začalo hloubení stanice nové linky metra D Olbrachtova.

V Praze poblíž křižovatky ulic Na Strži a Olbrachtova začala firma Strabag s hloubením jámy pro plánovanou stanici metra D Olbrachtova. Novinářům to ve čtvrtek sdělili zástupci pražského dopravního podniku (dále i jako "DPP") a magistrátu. 

V metropoli začalo hloubení stanice nové linky metra D Olbrachtova.

autor. JURIS REAL, ČTK a Pražský deník

V Praze poblíž křižovatky ulic Na Strži a Olbrachtova začala firma Strabag s hloubením jámy pro plánovanou stanici metra D Olbrachtova. Novinářům to ve čtvrtek sdělili zástupci pražského dopravního podniku (dále i jako "DPP") a magistrátu. 

Podle ředitele DPP Petra Witowského již dělníci od zahájení prací na stavbě úseku mezi Pankrácí a Olbrachtovou zhruba před sedmi měsíci vyrazili asi kilometr tunelů a podnik utratil miliardu z celkových nákladů 14,5 miliardy korun. Nová linka povede z Pankráce do Písnice, začít fungovat má koncem roku 2029.

DPP práce na prvním úseku zahájil koncem letošního dubna a využil i tunel původně vytvořený pro geologický průzkum. Tunely dosud podle Witowského vznikaly ve třech lokalitách, nyní se připojí další na místě budoucí stanice Olbrachtova. Tam již vznikla hala, která má chránit obyvatele sousedních domů před hlukem.

"Jsou hotové veškeré přeložky inženýrských sítí, příprava staveniště a nová protihluková hala, která je dočasná na dobu stavby. Uvnitř haly se nachází díra, která je nyní devět metrů hluboká, bude hluboká asi 34 metrů a z ní budou prováděny veškeré hornické a těžební práce pro celou stanici metra Olbrachtova," řekl náměstek pražského primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě). Dodal, že k hale přibude ještě protihluková stěna.

Úvěr na metro D bude hlavní město Praha splácet čtyřicet let

Zahájení prací ve čtvrtek předcházelo tradiční požehnání sošky patronky horníků svaté Barbory, která bude po dobu stavby dohlížet na bezpečnost horníků. Asi 45 centimetrů velkou sošku z dubového dřeva vyrobil v Německu sochař Stefan Brüggerhoff a ji i celou stavbu požehnal farní vikář římskokatolické farnosti u kostela Panny Marie Královny míru na Lhotce Petr Šleich.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Závěr NS neobstojí, uvedl ÚS v kauze exekuce majetku babičky.

Výklad Nejvyššího soudu je formalistický, nedostatečný, v hodnotovém rozporu se samotnou koncepcí vyživovací povinnosti a péče o nezaopatřené děti ve smyslu Listiny, uvedl Ústavní soud. Více»

Novela vodního zákona se vrací do druhého čtení.

Poslanci doplní návrhy. Více»

E.ON zlevnil energie s fixací.

Od května sníží ceny plynu i klientům bez závazku. Více»

Vinaři se vyjádří k situaci ve vinicích a vyčíslí škody způsobené mrazy.

ČTK bude dnes od 11:55 hod. živě vysílat tiskovou konferenci Svazu vinařů ČR k aktuální situaci ve vinicích a vyčíslení škod, které napáchaly mrazy. Zúčastní se jí prezident svazu Martin Chlad a zástupci všech vinařských podoblastí. Více»

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Všechny články a aktuality »»