Provozuje:
Juris Real Estate

V pondělí se v České republice otevřou knihovny.

Budou však muset dodržovat hygienická opatření, jako je přítomnost max. 1 čtenáře na 15m2 plochy.

V pondělí se v České republice otevřou knihovny.

autor. JURIS REAL, Idnes.cz

Budou však muset dodržovat hygienická opatření, jako je přítomnost max. 1 čtenáře na 15m2 plochy.

Ministerstvo zdravotnictví však tento bod v usnesení formulovalo tak, že se jej ministerstvo kultury muselo přeptat, zda knihovny v pondělí opravdu smějí otevřít.

„Je to pravda, od pondělí mohou knihovny otevřít,“ potvrdila mluvčí ministerstva kultury Michaela Lagronová. Se změnou pro dosud uzavřené knihovny počítá usnesení, které v úterý přijala vláda. Znovuotevření těchto institucí je v něm však formulováno tak, že i ministerstvo kultury se autora textu, tedy ministerstva zdravotnictví muselo znovu dotázat, jestli to tak skutečně je.

Knihovny nicméně musí zajistit dodržování předepsaných hygienických podmínek. V provozovně nesmí být více než 1 čtenář na 15 m2 plochy.

Zaměstnanci knihoven by také měli aktivně zabránit, aby se k sobě lidé, kteří nesdílejí stejnou domácnost, přiblížili na vzdálenost menší než 2 metry. U často dotýkaných předmětů mají knihovny povinnost nainstalovat dezinfekční prostředky.

O pondělním znovuotevření už informovala i Městská knihovna v Praze. „Můžete si půjčovat, vracet, vyzvedávat rezervace, vybírat knihy z volného výběru...Neposkytujeme pobytové služby, jako je např. přístup k pevným internetovým stanicím, dětské koutky nebo možnost studia a čtení v knihovně,“ uvádí knihovna na svých webových stránkách.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Závěr NS neobstojí, uvedl ÚS v kauze exekuce majetku babičky.

Výklad Nejvyššího soudu je formalistický, nedostatečný, v hodnotovém rozporu se samotnou koncepcí vyživovací povinnosti a péče o nezaopatřené děti ve smyslu Listiny, uvedl Ústavní soud. Více»

Novela vodního zákona se vrací do druhého čtení.

Poslanci doplní návrhy. Více»

E.ON zlevnil energie s fixací.

Od května sníží ceny plynu i klientům bez závazku. Více»

Vinaři se vyjádří k situaci ve vinicích a vyčíslí škody způsobené mrazy.

ČTK bude dnes od 11:55 hod. živě vysílat tiskovou konferenci Svazu vinařů ČR k aktuální situaci ve vinicích a vyčíslení škod, které napáchaly mrazy. Zúčastní se jí prezident svazu Martin Chlad a zástupci všech vinařských podoblastí. Více»

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Všechny články a aktuality »»