Provozuje:
Juris Real Estate

Velká Británie hodlá investovat do jaderné energie.

Londýn hodlá zainvestovat do výstavby nové jaderné elektrárny v jihozápadní části Anglie. Dlouho odkládaný projekt tak nabývá nového významu.

Velká Británie hodlá investovat do jaderné energie.

autor. JURIS REAL

Londýn hodlá zainvestovat do výstavby nové jaderné elektrárny v jihozápadní části Anglie. Dlouho odkládaný projekt tak nabývá nového významu.

Počáteční záruka ve výši 2 miliard liber (74 miliard korun) bude poskytnuta Británií na výstavbu jaderné elektrárny Hinkley Point.

Záruka tak má povzbudit francouzskou energetickou společnost EDF společně s čínskými investory společností China General Nuclear Corp a China National Nuclear Corp k započetí výstavby a provozu elektrárny. „Velice vítáme čínské investice nejen do tohoto projektu, ale také možnost významných čínských investic do dalších jaderných elektráren v Británii,“ uvedl britský ministr financí George Osborne během své návštěvy v Číně.

Velká Británie plánuje touto jadernou elektrárnou se životností 60 let nahradit stávající stárnoucí jaderné a uhelné elektrárny.

Elektrárna Hinkley by měla zahájit provoz v roce 2023, EDF ale letos uvedla, že se výstavba opozdí. Její životnost bude 60 let a celkové náklady na výstavbu se odhadují na 24,5 miliardy liber.

Elektrárna bude mít dva reaktory, jejich celková kapacita výroby bude 3,3 gigawattu. Na celkové výrobě elektřiny v Británii tak bude mít podíl kolem sedmi procent.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NET4GAS se loni propadl do ztráty 1,7 miliardy Kč.

Společnost NET4GAS, kterou v závěru loňského roku koupil státní podnik ČEPS, loni prodělal 1,7 miliardy Kč. Předloni přitom společnost zaznamenala zisk přes 6,2 miliardy Kč. Více»

Míra inflace v eurozóně zůstala na 2,4 pct.

Ekonomika EU vzrostla o 0,3 pct. Více»

Ekonomika SRN po poklesu opět roste, v 1. čtvrtletí o 0,2 procenta.

HDP Německa se po poklesu o 0,5 procenta v závěru loňského roku v prvním letošním čtvrtletí zvýšil mezičtvrtletně o 0,2 procenta. Dnes to na základě sezonně, cenově a kalendářně očištěných dat v předběžné zprávě oznámil Spolkový statistický úřad. Více»

HDP v 1. kvartálu meziročně rostl o 0,4 pct.

Analytici vnímají oživení. Více»

Central Group začal prodávat inves. nájemní byty s gar. zhodnocením 5 pct p.a.

Největší rezidenční stavitel Central Group přichází s velmi zajímavým nemovitostním a investičním produktem, který v České republice zatím není. Více»

Všechny články a aktuality »»