Provozuje:
Juris Real Estate

Vláda ČR schválila návrh na posílení role majetkového úřadu.

Role Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) při hospodaření a nakládání s nepotřebným majetkem státu, především s nemovitostmi, bude zřejmě silnější.

Vláda ČR schválila návrh na posílení role majetkového úřadu.

autor. JURIS REAL

Role Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) při hospodaření a nakládání s nepotřebným majetkem státu, především s nemovitostmi, bude zřejmě silnější.

Vláda totiž dnes schválila návrh novely zákona o majetku ČR, informoval tiskový odbor vlády. Silnější pozici by měl mít hlavně systém Centrálního registru administrativních budov (CRAB).

"Uvedený systém by měl přispět k výraznému zrychlení a zintenzívnění toku informací nezbytných pro účinné, hospodárné a kvalifikované rozhodování o využití vybraného státního majetku," uvádí důvodová zpráva k zákonu. CRAB má za cíl optimalizovat obsazenost budov ve vlastnictví ministerstev, porovnávat náklady na jednotlivé objekty a na umístění úředníků mezi institucemi. Správcem a provozovatelem registru je Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Systém CRAB byl spuštěn v říjnu 2012.

Naplňování registru základními údaji bylo v principu podle zprávy dokončeno v průběhu roku 2014. Předtím přitom systém čelil kritice kvůli neefektivnosti a neochotě úřadů dodat do něj potřebné informace. Na konci roku 2014 sloužil systém CRAB 346 státním institucím k evidenci nemovitostí. Roční průměrné náklady na provoz registru v letech 2015 až 2020 materiál odhaduje na 75,61 milionu korun. Úkolem ÚZSVM je zastupovat Českou republiku v právních sporech týkajících se majetku státu. Úřad tak vystupuje především před soudy a rozhodčími orgány místo jiných organizačních složek státu. ÚZSVM rovněž jedná v právních sporech ve věcech majetku, s nímž sám hospodaří. V některých řízeních vystupuje jako žalobce, v jiných jako žalovaný.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Závěr NS neobstojí, uvedl ÚS v kauze exekuce majetku babičky.

Výklad Nejvyššího soudu je formalistický, nedostatečný, v hodnotovém rozporu se samotnou koncepcí vyživovací povinnosti a péče o nezaopatřené děti ve smyslu Listiny, uvedl Ústavní soud. Více»

Novela vodního zákona se vrací do druhého čtení.

Poslanci doplní návrhy. Více»

E.ON zlevnil energie s fixací.

Od května sníží ceny plynu i klientům bez závazku. Více»

Vinaři se vyjádří k situaci ve vinicích a vyčíslí škody způsobené mrazy.

ČTK bude dnes od 11:55 hod. živě vysílat tiskovou konferenci Svazu vinařů ČR k aktuální situaci ve vinicích a vyčíslení škod, které napáchaly mrazy. Zúčastní se jí prezident svazu Martin Chlad a zástupci všech vinařských podoblastí. Více»

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Všechny články a aktuality »»