Provozuje:
Juris Real Estate

Vláda České republiky schválila legislativní novelu vodního zákona.

Rozsáhlá novela předpokládá zhruba patnáct administrativních změn a zjednodušení. Návrh nové právní úpravy by měl rovněž de lege ferenda zrušit povinnost zjišťovat jakost odebrané vody a zjištěné výsledky dále předávat orgánům státní správy.

Vláda České republiky schválila legislativní novelu vodního zákona.

Rozsáhlá novela předpokládá zhruba patnáct administrativních změn a zjednodušení. Návrh nové právní úpravy by měl rovněž de lege ferenda zrušit povinnost zjišťovat jakost odebrané vody a zjištěné výsledky dále předávat orgánům státní správy.

autor. JURIS REAL

Avizovaná novela zákona č. 254/2001 Sb., o vodách by měla především přinést změny, které podporují ochranu životního prostředí. Nicméně návrh nového znění vodního zákona je podle našeho názoru zejména důležitý v tom smyslu, že výše uvedená novela nově definuje termín tzv. přirozeného koryta vodního toku. To podle novely přirozeně vytvořila řeka, nebo je výsledkem její revitalizace.

V případě přirozené změny koryta řeky, např. v důsledku povodně, nebudou nově správci toku nuceni koryto vodního toku upravovat.

Pouze v případě, že řeka posléze zasáhne na soukromý pozemek, bude moci jeho vlastník požádat o navrácení toku do původního koryta. Bude však také moci nabídnout pozemek státu k odkoupení.

Další "novinkou" je skutečnost, že v případě běžných stavebních úprav vodovodů a kanalizací nebude de lege ferenda potřeba stavebního povolení, pokud stavba nebude měnit jejich trasu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»