Provozuje:
Juris Real Estate

Výkup (odkup) bytů na Praze 13 ?

Naše společná realitní a advokátní kancelář se ve své realitní činnosti rovněž dlouhodobě a úspěšně specializuje na výkup nemovitostí (bytů, rodinných i činžovních domů, pozemků, rekreačních objektů a komerčních prostor).

Výkup (odkup) bytů na Praze 13 ?

Naše společná realitní a advokátní kancelář se ve své realitní činnosti rovněž dlouhodobě a úspěšně specializuje na výkup nemovitostí (bytů, rodinných i činžovních domů, pozemků, rekreačních objektů a komerčních prostor). Z tohoto důvodu nemůžeme na našich internetových stránkách vynechat zajímavý článek O. Kinkory, který vyšel dne 7. 1. 2011 v Mladé frontě DNES na str. B5.

autor. JURIS REAL

Praha 13 vydělá stamiliony. Prodá 1 680 bytů.

Městská část Praha 13 prodá svým obyvatelům 1 680 bytů. Její rozpočet tak letos naroste o částku mezi 500 miliony až miliardou korun. Zastupitelstvo o prodeji rozhodlo už v minulém roce. Pokračuje tak další vlna prodeje. V té minulé se mezi roky 2005 až 2009 za 1, 3 miliardy prodalo přes 3 000 bytů. Obyvatelé těch, na které přišla řada nyní, mají několik měsíců na to, aby nabídku přijali, či odmítli. Vzhledem k ceně se však příliš negativních reakcí zřejmě neobjeví. V průměru se totiž částka za metr čtvereční pohybuje v rozmezí 7 800 až 10 tisíc korun. Tržní cena je však přibližně třikrát vyšší. “Cena každého bytu se stanovuje na základě znaleckého posudku. Je ovlivněna stářím domu, případně rekonstrukcí. Z vypočítané ceny navíc městská část poskytuje slevu 10 procent,” vysvětluje mluvčí radnice Samuel Truschka. Kdo o byt přesto nebude mít zájem, nemusí mít strach, že úředníci jeho domov někomu prodaji i s ním. Kdo byt nechce, zůstane v nájmu. “Takové byty zůstanou v majetku města. Obyvatel pak bude platit nájemné,” říká Truschka. To je v současné době regulované a v Praze 13 se platí 78 korun za metr čtvereční, tedy stejně jako v minulém roce. Člověk žijící v bytě 3+1 velkém 80 metrů čtverečních tak měsíčně zaplatí 6 240 korun. Jak se bude vyvíjet nájemné se nyní velmi těžko odhaduje. Dá se očekávat, že ceny v deregulovaných bytech budou růst tak, aby se přiblížily tržnímu nájmu. Například byt 2+1 velký 50 až 60 metrů čtverečních v panelovém domě ve Stodůlkách se podle realitních serverů pronajímá za 7 až 10 tisíc korun. “O tom, zda a o kolik se bude měnit nájemné v obecních bytech pro příští roky, se zatím nejednalo”, uvedl Truschka. Ochrana před spekulativními nákupy. Koupit obecní byt za milion a obratem ho za tři prodat. Nijak neobvyklá situace z mnoha městských částí. A přesně tomu se zastupitelé Prahy 13 snaží zabránit. Tím hlavním způsobem má být to, že radnice neprodá byt někomu, kdo už na území Prahy nějakou nemovitost určenou k bydlení vlastní. “To musí doložit osvědčením z katastrálního úřadu, které nebude starší než měsíc, říká Samuel Truschka.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dolní Cerekev podává ÚS kvůli možné podjatosti MŽP kvůli úložišti.

Městys Dolní Cerekev podal ÚS díky dosavadnímu řešení námitky obcí o možné podjatosti MŽP v procesu přípravy stavby hlubinného úložiště radioaktivních odpadů. Ministerstvo vyřizuje žádosti SÚRAO o stanovení průzkumných území pro úložiště. Více»

Hlavní město podepíše smlouvy s pachtýři.

Praha uzavře pachtovní smlouvy na 12 zemědělských pozemků, tj. celkem 187 ha s ekologicky hospodařícími farmáři. Jedná se např. o katastry Běchovice, Dolních a Horních Počernic, Dubče, Kyjí, Vysočan, Třeboradic a Točné. Více»

Magistrát hl. m. musí u Budějovické opětovně rozhodnout.

Magistrátní odbor stavebního řádu bude muset znovu projednat umístění stavby administrativního centra Budějovická, s nímž nesouhlasí Městská část Praha 4. Více»

Provoz dobíjecí infrastruktury pro elektroauta dál roste.

Přibyly desítky dobíjecích stanic. Více»

Administrativní budovy v metropoli stárnou.

Realitní trh je v očekávání strategických rekonstrukcí. Více»

Všechny články a aktuality »»