Provozuje:
Juris Real Estate

Vyvlastňování pozemků jde dál i bez usnesení vlády České republiky.

Rychlejší proces vyvlastňování soukromých pozemků, a to především kvůli výstavbě silniční a dálniční sítě vláda ČR nezamítla, ale ani s ním nevyjádřila svůj souhlas.

Vyvlastňování pozemků jde dál i bez usnesení vlády České republiky.

autor. JURIS REAL

Rychlejší proces vyvlastňování soukromých pozemků, a to především kvůli výstavbě silniční a dálniční sítě vláda ČR nezamítla, ale ani s ním nevyjádřila svůj souhlas.

Legislativní předloha zákona o vyvlastnění tak zamířila bez stanoviska vlády ČR do Poslanecké sněmovny. Kabinet diskutoval na svém jednání především o tom, zda předložený návrh není v rozporu (pozn. v kolizi) s listinou základních práv a svobod či dokonce s Ústavou České republiky.

Legislativní novela zákona má za úkol zejména zrušit automatický suspenzivní (pozn. odkladný) účinek žaloby k soudu na akt vyvlastnění.

Většina soudních sporů se přitom samozřejmě vede o tzv. výkupní cenu pozemků. Do konečného verdiktu justice nemůže přitom stát začít stavět.

A právě tyto věci má předkládaná novela odstranit. Žaloba by de lege ferenda neměla odkladný účinek a stát by tak mohl rychleji a bez průtahů začít stavět např. nové úseky dálnic.

Následnými soudními spory by se řešily pouze finanční pře o výkupní cenu pozemků.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dolní Cerekev podává ÚS kvůli možné podjatosti MŽP kvůli úložišti.

Městys Dolní Cerekev podal ÚS díky dosavadnímu řešení námitky obcí o možné podjatosti MŽP v procesu přípravy stavby hlubinného úložiště radioaktivních odpadů. Ministerstvo vyřizuje žádosti SÚRAO o stanovení průzkumných území pro úložiště. Více»

Hlavní město podepíše smlouvy s pachtýři.

Praha uzavře pachtovní smlouvy na 12 zemědělských pozemků, tj. celkem 187 ha s ekologicky hospodařícími farmáři. Jedná se např. o katastry Běchovice, Dolních a Horních Počernic, Dubče, Kyjí, Vysočan, Třeboradic a Točné. Více»

Magistrát hl. m. musí u Budějovické opětovně rozhodnout.

Magistrátní odbor stavebního řádu bude muset znovu projednat umístění stavby administrativního centra Budějovická, s nímž nesouhlasí Městská část Praha 4. Více»

Provoz dobíjecí infrastruktury pro elektroauta dál roste.

Přibyly desítky dobíjecích stanic. Více»

Administrativní budovy v metropoli stárnou.

Realitní trh je v očekávání strategických rekonstrukcí. Více»

Všechny články a aktuality »»