Provozuje:
Juris Real Estate

Vzácný nález na Barrandově

Archeologové na Barrandově objevili řivnáčskou chatu z pozdní doby kamenné a unikátní sídliště z doby bronzové.

Vzácný nález na Barrandově

autor. JURIS REAL

Archeologové na Barrandově objevili řivnáčskou chatu z pozdní doby kamenné a unikátní sídliště z doby bronzové.

Pražský Barrandov byl vyhledávanou lokalitou pro bydlení už v dávné minulosti. Potvrdil to archeologický průzkum před zahájením stavby 269 moderních bytů v projektu Výhledy Barrandov developerského lídra EKOSPOLU.

Archeologové ze společnosti Labrys při něm objevili mimo jiné půdorys řivnáčské chaty včetně vnitřního vybavení zastoupeného opracovaným pískovcovým kamenným blokem z období eneolitu, tedy pozdní doby kamenné.

Za velmi významné tým pod vedením Yanna Bélieze označuje také odkrytí části celistvého a logicky uspořádaného lidského sídliště z doby bronzové, které archeologové považují za důležité pro poznání osídlení Prahy v této době.

Několik objektů podle archeologů spadá do raného středověku, jejich funkci však zatím neurčili. Při záchranném archeologickém výzkumu nalezli také novověkou cestu vedoucí od severu k jihu, která byla podle známek intenzivně používána.

„Veškeré zjištěné skutečnosti poukazují na to, že tato barrandovská lokalita je důležitou chrono-kulturní křižovatkou pro region Prahy a Středočeského krasu již od období pravěku,“ vyzdvihují význam lokality archeologové ve své zprávě.

Všechny nalezené předměty, včetně mnoha úlomků keramiky a blíže neurčeného bronzového předmětu, jsou uloženy v Muzeu hlavního města Prahy. Jejich budoucí analýzy pomohou podle archeologů vylepšit a upřesnit význam a vývoj této lokality už od pravěku.

„Archeologický průzkum potvrdil, že si výjimečnost této lokality uvědomovali už naši dávní předci, kteří zde přirozeně budovali svá sídla. To už brzy zjistí 269 domácností, které zde už příští rok naleznou svůj nový domov. Lepší místo pro nový byt, navíc prověřené už v pravěku, v Praze prostě nenajdou,“ říká Evžen Korec, generální ředitel a předseda představenstva společnosti EKOSPOL, která je dlouhodobým lídrem bytové výstavby v České republice. Projekt Výhledy Barrandov, který vyrůstá po pravé straně Werichovy ulice při příjezdu směrem od konečné tramvajové zastávky „Sídliště Barrandov“, tvoří 269 nových bytů s dispozicemi 1+kk až 5+kk ve dvou devítipodlažních domech s ustupujícími horními podlažími. Velikosti bytů začínají na 34,7 metru čtverečního, největší byt nabídne svému majiteli 126,4 metru čtverečního. Součástí každého bytu jsou balkony nebo terasy. V podzemí vznikne 262 garážových stání, další parkovací místa budou vybudována venku. Stavba bytového projektu začala na začátku letošního roku a její dokončení je plánováno na polovinu roku 2017.

Atraktivní a vyhledávaná lokalita Barrandova spojuje čisté a zdravé životní prostředí s výbornou občanskou vybaveností.

Nové vlastníky bytů v projektu Výhledy Barrandov budou lákat k procházkám, aktivnímu sportování či relaxaci chráněné Prokopské a Dalejské údolí. V docházkové vzdálenosti je také další přírodní park – Radotínsko-Chuchelský háj s malou lesní zoo. V nejbližším okolí projektu se mimo jiné nachází mateřská a základní škola, supermarket, lékárna, pošta, restaurace a další obchody. Pár minut od nových bytů je i aquapark.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Výborný bude informovat o pomoci ovocnářům s poškozenou úrodu.

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) bude dnes spolu s předsedou Ovocnářské unie Martinem Ludvíkem dnes v obci Daminěves na Mělnicku informovat o pomoci ovocnářům, kterým mráz v předchozích dnech zásadně poškodil úrodu. Více»

Skanska startuje prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena.

Skanska zahájila prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena v pražských Vysočanech. Bytový dům nabídne 134 nízkoenergetických bytů ve třech sekcích pojmenovaných po sestrách Emila Kolbena. Více»

Mrazy způsobily rozsáhlé škody na úrodě ovoce.

Škody hlásí i zelináři. Více»

Mrazy způsobily škody zelinářům.

Ochlazení oddálí sklizeň zeleniny. Více»

Všechny články a aktuality »»