Provozuje:
Juris Real Estate

Zájem o pozemky roste.

Lidé chtějí stavět rodinné domy.

Zájem o pozemky roste.

autor. JURIS REAL

Lidé chtějí stavět rodinné domy.

Místo bytu parcelu a vlastní rodinný dům. Jak vyplývá z dat realitní sítě RE/MAX, uvažuje tak čím dál více Čechů, kteří řeší bydlení. Jejich zájem se soustředí na dobrou dostupnost a dostatečnou infrastrukturu. Jen za rok 2015 se podle statistik sítě RE/MAX prodalo o téměř polovinu více pozemků než v předchozím roce.

Vliv na to měly především dva hlavní faktory. Tím prvním bylo celkové oživení ekonomiky, které se ještě výrazněji projevuje v roce letošním. Tím druhým pak byla hrozba navýšení ceny pozemků o 21% DPH. Tento legislativní návrh se ale na poslední chvíli o rok odložil.

Nejvíce pozemků určených pro výstavbu rodinných domů se loni prodalo ve Středočeském kraji. Nárůst zaznamenává taktéž Moravskoslezský kraj a Plzeňsko. Naopak v Olomouckém, Ústeckém, Karlovarském či Jihomoravském kraji prodeje stagnovaly.

Oživený zájem o stavební parcely potvrzuje také Tomáš Veselý ze společnosti VEXTA, která se zabývá realizací dřevostaveb. „V porovnání s rokem 2014 jsme loni zaznamenali více než dvojnásobný nárůst poptávky“ říká Tomáš Veselý a doplňuje, že největší zájem stavět pociťuje ve Středočeském a Plzeňském kraji.

Jak vyplývá z průzkumu RE/MAX Europe, více než tři čtvrtiny obyvatel ČR by rádo žilo ve vlastním domě. Realitou je to však pouze pro třetinu z nich. Přitom podle průzkumu už netáhnou aglomerace, ale drtivá většina lidí preferuje bydlení v menším městě či na jeho okraji.

„Lidé mají zájem stavět rodinné domy především v dojezdové vzdálenosti k městu. Důležitá je pro ně dostupnost služeb a zaměstnání, ale zároveň chtějí mít klid a soukromí. To jsou hlavní důvody, proč roste zájem o pozemky právě v těchto lokalitách,“ vysvětluje Pavel Hassman z RE/MAX 4You.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Závěr NS neobstojí, uvedl ÚS v kauze exekuce majetku babičky.

Výklad Nejvyššího soudu je formalistický, nedostatečný, v hodnotovém rozporu se samotnou koncepcí vyživovací povinnosti a péče o nezaopatřené děti ve smyslu Listiny, uvedl Ústavní soud. Více»

Novela vodního zákona se vrací do druhého čtení.

Poslanci doplní návrhy. Více»

E.ON zlevnil energie s fixací.

Od května sníží ceny plynu i klientům bez závazku. Více»

Vinaři se vyjádří k situaci ve vinicích a vyčíslí škody způsobené mrazy.

ČTK bude dnes od 11:55 hod. živě vysílat tiskovou konferenci Svazu vinařů ČR k aktuální situaci ve vinicích a vyčíslení škod, které napáchaly mrazy. Zúčastní se jí prezident svazu Martin Chlad a zástupci všech vinařských podoblastí. Více»

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Všechny články a aktuality »»