Provozuje:
Juris Real Estate

Žatec prodá nájemcům byty v paneláku levněji.

V Žatci učinili posun v kauze prodeje městských bytů v panelovém domě v ulici Dr. Kůrky vedle Penny marketu. Zastupitelé v minulých dnech schválili záměr jejich prodeje nájemcům, kteří mají smlouvu na dobu neurčitou.

Žatec prodá nájemcům byty v paneláku levněji.

autor. JURIS REAL, Žatecký a Lounský deník

V Žatci učinili posun v kauze prodeje městských bytů v panelovém domě v ulici Dr. Kůrky vedle Penny marketu. Zastupitelé v minulých dnech schválili záměr jejich prodeje nájemcům, kteří mají smlouvu na dobu neurčitou.

Jedná se o 51 ze 72 bytů ve třech vchodech č. p. 2835, 2836 a 2837.

Aktuálně existuje na stole návrh, podle kterého by město prodalo byty za zhruba polovinu tržní ceny – byty 1+3 za přibližně 800 tis., byty 1+1 za přibližně 400 tis. korun. Podmínkou ale je, že noví vlastníci bytů do deseti let panelák zrekonstruují – vymění okna, výtahy, vnitřní rozvody vody, kanalizace a elektro, zateplí fasádu, zrekonstruují střechu. Finanční náklady jsou vyčíslené na zhruba 60 milionů korun. „Zákon říká, že musíme prodávat za tržní cenu. Pokud máme prodávat se slevou, musíme zdůvodnit proč,“ vysvětlil starosta Radim Laibl. Návrh dohody zní, že město sníží ceny bytů o odchylku předkupního práva, kterou nájemci, jež se na přelomu milénia finančně podíleli na výstavbě panelového domu, mají, a odchylku spočívající v nákladech na rekonstrukci objektu. Jinými slovy nájemci sice mohou byty odkoupit levněji, než je (kupní) cena v Žatci obvyklá, nemalé peníze si ale musí připravit na rekonstrukci domu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Končící topnou sezonu v ČR výrazně ovlivnilo teplé počasí.

Teplárny po celé zemi tak zaznamenaly meziročně nižší odběry, pokles se většinou pohyboval mezi pěti až 15 procenty, zjistila ČTK. Více»

Elektřina i plyn v EU ve druhém pololetí zlevnily.

V České republice elektřina naopak zdražila. Více»

Mráz měl negativní vliv rovněž na lesy.

Buky, duby i jedle částečně pomrzly. Více»

Roztyly Plaza se v roce 2024 stala 1. nově otevřenou komer. budovou v metropoli.

Společnost Passerinvest Group otevřela svou v březnu zkolaudovanou administrativní budovu Roztyly Plaza svým nájemcům. Ta se nachází v Praze 11, přímo u stanice metra C Roztyly. Jedná se o první budovu plánové výstavby v lokalitě. Více»

Součástí brněnského projektu Dornych bude lifestylový hotel NYX.

Projekt Dornych skupiny Crestyl, který v následujících letech nahradí staré obchodní centrum v sousedství brněnského hlavního nádraží, nabídne i hotel. Více»

Všechny články a aktuality »»