Provozuje:
Juris Real Estate

Zateplování domů se mírně zaseklo.

Tolik vychvalovaný program Zelená úsporám, v němž by měl v příštích letech rozdělit stát cca. 25 miliard Kč, se stále nerozjel. Zájemce o dotace na zateplení domů či ekologické topení totiž odrazuje příliš náročné schvalování žádostí.

Zateplování domů se mírně zaseklo.

autor. JURIS REAL

Tolik vychvalovaný program Zelená úsporám, v němž by měl v příštích letech rozdělit stát cca. 25 miliard Kč, se stále nerozjel. Zájemce o dotace na zateplení domů či ekologické topení totiž odrazuje příliš náročné schvalování žádostí - nežádoucí byrokracii kritizují i zástupci stavebních firem.

Ministerstvo životního prostředí se proto z tohoto důvodu bude shora uvedeným programem v blízkém časovém horizontu znovu zabývat a dokonce připouští i určité legislativní změny. Žadatelé by se tedy určitého zmírnění podmínek pro čerpání peněžních prostředků mohli dočkat nejpozději na podzim letošního roku. Pro případné změny v legislativě jsou zejména stavební firmy, kterým vadí povinnost provést zateplení nejméně ve třech úrovních.

Např. Svaz podnikatelů ve stavebnictví proto tlačí především na derogaci této podmínky, aby občané mohli čerpat prostředky třeba jen na výměnu oken bez nutnosti investovat do dalších úspor.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dolní Cerekev podává ÚS kvůli možné podjatosti MŽP kvůli úložišti.

Městys Dolní Cerekev podal ÚS díky dosavadnímu řešení námitky obcí o možné podjatosti MŽP v procesu přípravy stavby hlubinného úložiště radioaktivních odpadů. Ministerstvo vyřizuje žádosti SÚRAO o stanovení průzkumných území pro úložiště. Více»

Hlavní město podepíše smlouvy s pachtýři.

Praha uzavře pachtovní smlouvy na 12 zemědělských pozemků, tj. celkem 187 ha s ekologicky hospodařícími farmáři. Jedná se např. o katastry Běchovice, Dolních a Horních Počernic, Dubče, Kyjí, Vysočan, Třeboradic a Točné. Více»

Magistrát hl. m. musí u Budějovické opětovně rozhodnout.

Magistrátní odbor stavebního řádu bude muset znovu projednat umístění stavby administrativního centra Budějovická, s nímž nesouhlasí Městská část Praha 4. Více»

Provoz dobíjecí infrastruktury pro elektroauta dál roste.

Přibyly desítky dobíjecích stanic. Více»

Administrativní budovy v metropoli stárnou.

Realitní trh je v očekávání strategických rekonstrukcí. Více»

Všechny články a aktuality »»