Provozuje:
Juris Real Estate

Analytici čekají další snížení úrokové sazby centrální banky z 5,75 procenta.

Bankovní rada České národní banky ve čtvrtek znovu sníží základní úrokovou sazbu ze současných 5,75 procenta. Shodují se na tom analytici oslovení ČTK, otázkou ale podle nich bude rozsah tohoto kroku.

Analytici čekají další snížení úrokové sazby centrální banky z 5,75 procenta.

autor. JURIS REAL

Bankovní rada České národní banky ve čtvrtek znovu sníží základní úrokovou sazbu ze současných 5,75 procenta. Shodují se na tom analytici oslovení ČTK, otázkou ale podle nich bude rozsah tohoto kroku.

Většina z nich očekává pokles sazeb o půl procentního bodu, nevylučují ale ani poloviční rozsah. Členové bankovní rady v uplynulých týdnech upozorňovali, že je i přes inflaci na dvouprocentním cíli ČNB potřeba zachovat opatrný přístup.

Proti výraznějšímu poklesu sazeb se vyslovil i člen rady Tomáš Holub, který v březnu neúspěšně navrhoval snížení o 0,75 procentního bodu.

Bankovní rada začala sazby snižovat loni v prosinci. Nejprve klesly o 0,25 procentního bodu, následně v únoru a v březnu vždy o 0,5 procentního bodu.

"Ani březnový výsledek inflace, který zůstal na cíli ČNB, nepřiměje většinu bankovní rady zrychlit tempo snižování sazeb. Bankovní rada se tak pravděpodobně přikloní opět k opatrnějšímu přístupu na svém květnovém zasedání a sníží, podobně jako na posledních dvou zasedáních, úrokové sazby o 0,5 procentního bodu," uzavřel analytik Raiffeisenbank Martin Kron.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Ministr Bartoš věří, že vláda zákon o podpoře bydlení nakonec schválí.

Vláda nakonec zákon o podpoře bydlení schválí, už jen kvůli hrozbě ztráty deseti miliard korun z Národního plánu obnovy (dále i jako "NPO"). Na výroční konferenci NPO v Praze to sdělil ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti). Více»

Silničáři nedokončí v původním termínu rekonstrukci Barrandovského mostu.

Silničáři letos nestihnou dokončit opravu Barrandovského mostu v původně avizovaném termínu do konce letních prázdnin. Důvodem je horší kvalita původní betonové konstrukce na okraji mostu, jehož nosnost je menší, než stavbaři původně předpokládali. Více»

ČEZ investuje do roku 2030 do přeměny energetiky v Ústeckém kraji 100 mld. Kč.

Skupina ČEZ investuje do roku 2030 celkem 100 miliard korun do transformace energetiky a teplárenství v Ústeckém kraji. Díky tomu by se měl zachovat systém centrálního zásobování teplem (CZT), který funguje desetiletí ve většině větších měst v kraji. Více»

Praha plánuje změnit územní plán kvůli rychlodráze z Vršovic do Běchovic.

Praha plánuje změnit tzv. zásady územního rozvoje (pozn. ZUR nebo také "ZURKA") tak, aby umožnily výstavbu úseku vysokorychlostní železniční trati mezi Vršovicemi a Běchovicemi. V této souvislosti začne chystat také změnu územního plánu. Více»

Většina pracovníků hutě Liberty Ostrava bude doma dalších šest týdnů.

Většina zaměstnanců hutě Liberty Ostrava bude dalších šest týdnů doma za stejných podmínek jako dosud. Rozhodnutí o překážkách na straně zaměstnavatele, kvůli nimž zaměstnanci nemohou chodit do práce, firma prodloužila do 30. června. Více»

Všechny články a aktuality »»