Provozuje:
Juris Real Estate

ČR prohrála první soud o nájem za ruské pozemky ve Stodůlkách.

Obvodní soud pro Prahu 5 nepravomocně zamítl žalobu ministerstva zahraničních věcí (MZV), které požadovalo zpětně doplatit nájem za pozemky v pražských Stodůlkách.

ČR prohrála první soud o nájem za ruské pozemky ve Stodůlkách.

autor. JURIS REAL, ČTK

Obvodní soud pro Prahu 5 nepravomocně zamítl žalobu ministerstva zahraničních věcí (MZV), které požadovalo zpětně doplatit nájem za pozemky v pražských Stodůlkách.

Komplex administrativních budov a bytů postavil Sovětský svaz na základě smlouvy z roku 1980, budovy před několika lety Rusko převedlo na firmu s anonymním vlastníkem na Kypru a ruskou jednatelkou. Ministerstvo se proti verdiktu odvolá.

Vlastník budov - firma Simply service Rent - začal v minulých letech platit státu nájemné, podle ministerstva zahraničí je ale nedostatečné. Firma totiž areál včetně bytů dál pronajímá.

Vlastník pozemku, Diplomatický servis patřící pod ministerstvo zahraničí, požadoval zpětně doplatit nájem od roku 2015, a to ve výši zhruba 16 milionů korun. Soud ale žalobu zamítl.

"Žaloba byla zamítnuta, protože nárok na bezdůvodné obohacení sice vznikl..., ale jeho vznik lze datovat až od roku 2017," citovala Česká televize z rozhodnutí soudu. Do té doby objekty patřily Rusku, které je převedlo právě v roce 2017.

"A protože podle judikatury Nejvyššího soudu se pak krátí bezdůvodné obohacení o 50 procent, je nárok zcela vyčerpán a nezbylo už nic k přiznání," dodal a uzavřel soud.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Festival Hrabalovo Kersko letošní rok láká na Radůzu i otevření spisov. chaty.

Na letošní akci Hrabalovo Kersko se lidem vedle tradičního kulturního programu otevře zrekonstruovaná Hrabalova chata. Více»

Škoda na úrodě ovoce kvůli mrazům přesáhne miliardu korun.

Škoda na úrodě ovoce kvůli mrazům přesáhne podle odhadů ovocnářů miliardu korun. Poškozena je většina ovocných stromů v Čechách, mrazy zlikvidovaly téměř 100 procent úrody. Více»

Zápasy Winter Hockey Games se mají odehrát v prosinci na Letné.

Hokejové zápasy pod širým nebem na akci Winter Hockey Games se mají odehrát 5. až 8. prosince v Praze na Letenské pláni. Více»

Dle vinařů škody na vinohradech v tuzemsku přesáhly dvě miliardy korun.

Škody na vinicích v České republice po vlně dubnových mrazů jsou vyšší než dvě miliardy korun. V Čechách, kde jsou čtyři procenta registrovaných vinic v ČR, škody dosahují 95 procent. Více»

Notář potvrdil, že věřitelé schválili restrukturalizační plán.

Ustanovený notář potvrdil, že potřebná většina oprávněných věřitelů společnosti Liberty Ostrava oficiálně schválila její restrukturalizační plán. Oznámila to Liberty, která už minulý týden sdělila, že plán schválila valná většina věřitelů. Více»

Všechny články a aktuality »»