Provozuje:
Juris Real Estate

Masarykův okruh v Brně má nového vlastníka.

Odkoupil jej Karel Hubáček.

Masarykův okruh v Brně má nového vlastníka.

autor. JURIS REAL, ČTK

Odkoupil jej Karel Hubáček.

Společnost Automotodrom Brno a s ní i areál brněnského Masarykova okruhu včetně závodní dráhy, polygonu a hotelu koupil od Karla Abrahama staršího podnikatel Karel Hubáček prostřednictvím své společnosti Shakai.

Abraham areál, kde se do roku 2020 jezdila v srpnu motocyklová Grand Prix, vlastnil od roku 2005. Změna majitele vyplývá z veřejné Evidence skutečných majitelů, potvrdila ji i společnost Automotodrom Brno. Cenu realitní transakce strany nezveřejnily.

Podle vyjádření firmy počítá nový vlastník se zachováním současných aktivit v areálu a s jeho dalším rozvojem. "S Karlem Hubáčkem vstupuje do areálu silný investor, který má vizi, jak jej rozvíjet. Od roku 2016 jsme se zaměřili na rozvoj dalších aktivit v areálu, ať už to byl hotel nebo polygon. Ty v současné době představují významnou část jeho života. Věřím, že nastaveným směrem se bude okruh rozvíjet i dál, a současně zůstane jednou z nejprestižnějších závodních tratí ve střední Evropě," uvedl ve svém vyjádření Abraham.

Akvizici areálu projednávaly obě strany několik měsíců, nový majitel v současné době ovládá celý areál včetně společností, které v něm hospodaří. "Nasmlouvané a oznámené akce i pronájmy jsou samozřejmě platné. Naším cílem je dál rozvíjet také aktivity na polygonu, posílit segment firemních akcí a zároveň dál vytvářet příležitosti, kdy se okruh otevře pro veřejnost – a nejen tu motoristickou," sdělil nový majitel Automotodromu Karel Hubáček, který mj. vlastní areál bývalého závodu Vítkovice Heavy Machinery v Ostravě.

Při investicích do průmyslových parků a areálů Hubáček spolupracuje s firmou Accolade i se skupinou CREDITAS, která patří jeho bratranci Pavlu Hubáčkovi.

Masarykův okruh vznikl v roce 1930 a původně vedl v lesích za Brnem po běžných silnicích. Jeho trasa se v průběhu 20.století postupně proměňovala, sloužil závodům motocyklů i automobilů. V současné poloze jako moderní uzavřená závodní trať se otevřel v roce 1987, už roku 1950 byl dějištěm Velké ceny silničních motocyklů České republiky. Naposledy se Grand Prix jela v Brně v roce 2020, kvůli covidovým omezením bez diváků. V posledních letech závod končil pravidelně ve ztrátě, i když na něj město, kraj i stát přispívaly desítky milionů korun. V roce 2020 promotérská společnost Dorna, jíž se za pořádání Moto GP platil tzv. zalistovací poplatek, stanovila jako podmínku konání dalšího ročníku rekonstrukci dráhy přibližně za 100 milionů korun. V lednu 2021 brněnští zastupitelé odhlasovali, že se další ročníky v Brně neuskuteční.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Festival Hrabalovo Kersko letošní rok láká na Radůzu i otevření spisov. chaty.

Na letošní akci Hrabalovo Kersko se lidem vedle tradičního kulturního programu otevře zrekonstruovaná Hrabalova chata. Více»

Škoda na úrodě ovoce kvůli mrazům přesáhne miliardu korun.

Škoda na úrodě ovoce kvůli mrazům přesáhne podle odhadů ovocnářů miliardu korun. Poškozena je většina ovocných stromů v Čechách, mrazy zlikvidovaly téměř 100 procent úrody. Více»

Zápasy Winter Hockey Games se mají odehrát v prosinci na Letné.

Hokejové zápasy pod širým nebem na akci Winter Hockey Games se mají odehrát 5. až 8. prosince v Praze na Letenské pláni. Více»

Dle vinařů škody na vinohradech v tuzemsku přesáhly dvě miliardy korun.

Škody na vinicích v České republice po vlně dubnových mrazů jsou vyšší než dvě miliardy korun. V Čechách, kde jsou čtyři procenta registrovaných vinic v ČR, škody dosahují 95 procent. Více»

Notář potvrdil, že věřitelé schválili restrukturalizační plán.

Ustanovený notář potvrdil, že potřebná většina oprávněných věřitelů společnosti Liberty Ostrava oficiálně schválila její restrukturalizační plán. Oznámila to Liberty, která už minulý týden sdělila, že plán schválila valná většina věřitelů. Více»

Všechny články a aktuality »»